Forglemmegei på verandaen – i år også!

forglemmegei

Forglemmegei er en av mine mange favorittblomster. Hovedgrunnen er selvsagt fordi det er en blå blomster og jeg elsker blå blomster, men også fordi jeg liker veldig godt historien til hvordan den fikk sitt navn. Som varierer fra land til land, men alltid går ut på det samme; “Ikke glem meg.”

For et par år siden prøvde jeg å så Forglemmegei i en balkongkasse og hovedsaklig glemte alt om det. Ifjor poppet den opp utrolig nok og viste seg fram. Og sannerlig, i år er den tilbake og har bredt seg ut litt! Jeg går utifra jeg kan takke finværet de siste to ukene for det.

I år hadde jeg ikke engang planer om å gjøre noe med planter overhodet ettersom de alltid dør ut når jeg reiser på ferie i to uker og det er ingen som kan vanne dem. Men at denne dukket opp på nytt gjorde meg litt glad. Jeg håper den tar over resten av kassen etterhvert, men jeg må nok så litt ekstra for å hjelpe til der.

Ifjor høst kjøpte jeg også en syrinbusk. Definitivt på listen over de merkeligste spontankjøpene noensinne. Jeg var litt engstelig for at den kanskje ikke ville overleve vinteren, men den er grønn og fin som bare det! Men jeg tror ikke den kommer til å gi meg blomster i år. Overlever den fram til neste sommer er det godt mulig jeg får oppleve syrinblomster.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *