Syring og trenger jeg en?

syring

Spørsmål om syring dukker til stadighet opp i de forskjellige fbgruppene jeg er medlem av. Og det kommer alltid noen som skal fortelle om hvordan syring eller syramme er unødvendig og bare i veien for de bruker IKKE sånt. Og jeg tror ikke de kan ta mer feil.

La det være sagt. Krystallklart og uten filter;

Du kan bruke syring hvis du vil

Det spiller ingen rolle om du broderer bunaden eller om du sitter og koser deg med korssting. Om du syntes det er lettere og bedre med syring, så bruker du syring.

Men for å få god bruk av en er det enkelte ting man bør være på utkikk etter når man kjøper seg en syring.

For det første vil jeg anbefale å unngå plastikk. Dette er for syringen du skal bruke om og om igjen på forskjellige prosjekter, ikke de plastikkrammene man kan kjøpe for å ramme inn et ferdig stykke så det ser pent ut på veggen etterpå.

syring

For det andre, se ekstra nøye på låsen og festene.  Hvis festene sitter for langt oppe så bøyer metallet seg og du får ikke syringen så stram som du vil ha den. Kikk også litt på selve skruelåsen og hvorvidt du faktisk får skrudd den ordentlig uten å få vondt eller må bruke verktøy. Låsen øverst i bildet er såpass kort at den er vanskelig å få grep på, mens låsen nederst er større og lengre som gjort den lettere å bruke.

Syrammer er også et godt alternativ. Jeg har en mindre en som jeg bruker til tider for mindre prosjekter.
Der syr man stoffet fast til stoffendene på hver siderull, og så strammer opp ferdig på sidene i ettertid. Disse kan til tider være litt besværlige å få tak i i Norge. Men jeg pleier uansett å bestille fra f. eks. sewandso.co.uk
Disse rammene er best i bruk når du har et stativ som kan holde den for deg, spesielt hvis de er av en viss størrelse.


Q-snaps

Et alternativ til syramme er Q-snaps. Jeg har ikke disse selv og ingen i Norge ser ut til å selge dem. Så hvis du ønsker å prøve dem kan du finne dem på Ebay, Amazon eller 123stitch.com
Det eneste man skal være obs på med disse er at jeg har sett folk som har hatt et ørlite problem med at de “kvester ned” broderiet og etterlater skader. En måte å prøve å unngå dette på er å legge plastfolie hvor du setter på klemmen.

Så uansett hva og hvordan du broderer, bruk de hjelpeverktøy du vil uansett hva sure tanter sier.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *