Sommerferie 2018 – første booking

Danland Blokhus

Vi reiser alltid på ferie de samme to ukene i August, i år er intet unntak. Jeg liker å starte bookingen tidlig slik at vi får forhåpentligvis gode priser og muligheten til å få “dibs” på et sommerhus jeg liker godt. April er faktisk litt i seneste i laget isåfall, men hodet mitt har vært andre steder fram til nå.

Årets første booking for sommerferie er sommerhus. Men ulikt andre år hvor vi som oftest reiser til Sæby så prøver vi oss bittelitte granne lengre ned sør. Og på vestkysten istedetfor østkysten.

Danland er ansvarlig for det feriesenteret vi vanligvis pleier å leie hos. Men da det ble over 13 000 kr for to uker i bare oppholdutgifter alene, følte vi at det ble litt i dyreste laget. Jeg forstår selvsagt hvorfor Sæby er dyrt. Det er 10 minutter unna Frederikshavn og en storfavoritt for mange. Stor etterspørsel skaper høyere pris. Men akkurat i år er jeg dessverre ikke villig til å legge så mye penger i opphold. Så jeg kikket nedover på listen. Det er f. eks. Løkken. Men ulikt Sæby er Løkken en nesten REN ferieby som eksisterer utelukkende pga sommerturistene. Vi har stoppet forbi der et par ganger. Kjøpt is, gått tur på stranda, kikket litt i butikker. Og den er alltfor.. turistby til at vi liker oss der.

Så jeg kikket litt mer sør. Og da fant jeg Blokhus. Som riktignok er enda et av disse stedene jeg har vært ved som barn men som jeg knapt husker. Ettersom prisen på det billigste sommerhuset i Blokhus var halvparten av hva det billigste sommerhuset i Sæby kostet, så vinner Blokhus i år. Det flotte med området er at det er rett på stranden. Så om natten hører vi forhåpentligvis bølgene komme inn. Leilighetstypen jeg har valgt ser helt fin ut uten for mye dilldall og unødvendig luksus jeg aldri kommer til å benytte meg av. Jeg har ikke engang brydd meg med havutsikt eller noe som helst ettersom vi ikke har som vane om å tilbringe mye tid i sommerhuset, vi er “ute og oppleve” folk. Med mindre jeg blir syk igjen selvsagt.

Det er også både Badeland og treningssenter der, så Marius ble selvsagt umiddelbart interessert. Ikke så mye i badelandet, men i selve treningssenteret. Slik at han alikevel kan ta sin obligatorisk treningsøkt tre ganger i uka selv om han er på ferie. Vekttap tar ikke ferie akkurat…

Vi liker også veldig godt at det er nærmere Ålborg slik at det er raskere å komme seg på motorveien og videre sørover. Vi har sålangt brukt mye tid og en god del år på besøke nesten alt i Nordjylland. I år er fokuset mer på sørjylland. Det sa jeg vel strengt tatt ifjor også uten at vi nødvendigvis kom oss så veldig langt sør når jeg tenker etter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *