Splattet kylling hokkaido burger

splattet kylling hokkaido burger

Splattet kyllingburger er noe vi lager i ny og ne, men akkurat denne gangen gikk det ikke helt etter planen. Jeg hadde kjøpt hamburgerbrød fra Coop før påsken som lå klare til bruk til da vi skulle ha burger, men dessverre ble de grønne innen den tid kom. Og jeg er irritert for hamburgerbrød koster penger og jeg forventer at den tåler å ligge der over helga før den skifter farge. Heretter er planen å bake sånt selv og ha det liggende klar i fryseren.

Hovedingrediensene er veldig enkle:

  • kyllingbryst
  • salat (jeg foretrekker kinakål)
  • Bacon
  • cheddarskiver
  • ketsjup
  • dressing
  • brød…

Bacon legges på et stekebrett med bakepapir og dyttes inn i ovnen. Jeg satte den på 250 grader og full vifte. I mellomtiden har jeg skjært kyllingbrystet i skiver, krydret med paprikapulver og hvit pepper før jeg legger litt plastikk over stykkene og SMADRER løs med stekepanna. Vend stykkene over, krydre på ny, plastikk på, smadre løs. Derav navnet; splattet kylling. Stekes på middels varme til gjennomstekt.

Jeg bygger opp hamburgeren i følgende orden: Brød – salat – dressing – kylling – cheddarskive – ketsjup – bacon – brød
Men det er også godt å legge til f. eks. skive med bifftomat, agurk og litt sjampingjong (før kyllingen).

Hokkaido brød er også kjent som japansk melkebrød. Det er egentlig en veldig søt og luftig form for loff. Vi prøvde å lage det for første gang i Februar og siden har vi blitt hekta. Jeg har begynt å fryse ned stykkene i porsjoner for to slik at jeg har til de gangene jeg egentlig lager Ramen, men i dette tilfelle kom de godt med til burgeren. Jeg stekte dem litt i ovnen slik at de ble litt “toastet” slik som man pleier med vanlig hamburgerbrød.

Jeg kommer nok til å lage litt grovere varianter i fremtiden, man kan ikke leve på bollebrød i all evighet heller.

splattet kylling hokkaido burger

Beklager hvis bildene er litt kjipe i den forstand at man egentlig ikke ser noe annet enn bacon, men jeg var så grøsselig sulten at jeg orket ikke styre for mye med kamera.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *