Biscornu pyntepute, del 2 (prepping og farging av aida)

prepping

Jeg har målt opp en kvadrat på 40×40 cm av aida utifra størrelsen jeg sydde innleggputen i. På den ene siden som jeg har bestemt meg for å beholde hvit har jeg brodert opp en ramme som jeg skal bruke for å sy igjen trekket når selve motivet er ferdig.

Deretter fant jeg fram symaskinen for å sy igjen kantene slik at jeg ikke sitter igjen med fanget full av frynser. Jeg tror ikke jeg kommer til å prøve den søminnstillingen igjen da den var unødvendig kranglete. Da jeg skulle sy på kanten på aidaen jeg skulle farge bestemte jeg meg for å bruke vanlig sikksakksøm på maskinen. Det fungerte også langt bedre til syvende sist.

Jeg farget den andre halvdelen med vanlig tekstilfarge. En spiseskje med “Pewter Grey” og en halv spiseskje med “Diamond Purple” i en bøtte med 1,6 liter varmt vann. Jeg vendte på det jevnlig og lot det ligge der i hvertfall en 45-60 minutter før jeg tok det opp. Skylte ut restfarge i kaldt vann og lot det tørke.

Jeg har fått satt opp en plansje på 280×280 ruter i grafepapir slik at jeg kan tegne opp mønsteret jeg ønsker. Ettersom biscornu vanligvis lages i nålepute-størrelse så finnes det ingen mønstre store nok. Men jeg har en fransk bok om Biscornu som kan gi meg et par ideer om hvordan jeg kan lage det på en langt større skala. Tenkte også jeg skulle gå tilbake til og kikke nærmere på Svartsaum duken jeg lagde for et stykke tid siden. Jeg kan alltids tegne opp noe lignende men ikke nøyaktig det samme. Jeg vet bare at jeg ikke orker å brodere alt på nytt da det tok meg nesten 6 uker sist gang. Og fem sesonger av Mad Men.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *