Bunadprosjektet: Tre symønster av bunadliv (vest) fra 1903

bunadprosjektet: symønster

Jeg har ikke mønsterpapir enda, jeg har allerede bestilt fra Ebay som er på vei fra England, men jeg vil bare kjapt vise mønsterarket som er i Hulda Garborgs bok om Norsk Klædebunad. Jeg har kopiert over mønstrene på matpapir (anbefaler ikke matpapir, skaff deg ordentlig papir) for å få en bedre midlertidig oversikt. Størrelsen på livene er definitivt ikke Large, så med tid og stunder når mønsterpapiret kommer og jeg skal tegne ordentlig opp så blir jeg nødt til å justere det slik at det passer meg også.

Livstykkene tilhører Hardanger, Halling og Seljord. Det er hardangerlivet jeg kommer til å konsentrere meg om da det er formen jeg liker best. Jeg tenker også litt over hvordan jeg skal brodere bringeduken. Etter hvert som alt jeg trenger kommer i posten lager jeg en nærmere slagplan på alt med “moodboard” og det hele. Jeg liker veldig godt lilla f. eks. men tror ikke jeg kommer til å ha lilla elementer i den. Planen som er i hodet mitt foreløpig er i svart, hvitt og sølv.

Jeg føler egentlig at jeg er på kjempedypt vann og at det mest antagelig kommer til å gå “med tukt åt helvete”. Men jeg har samtidig også lyst til å prøve. Jeg bare håper jeg ikke gir opp altfor fort etterhvert som det blir vanskelig.

Og når vi snakker om vanskelig, jeg prøvde å kikke nærmere på instruksene til Stoff&Stil sitt stakkemønster med figurer og det hele. Jeg forstår herved enda mindre enn før. Er det ikke meningen at instrukser skal være i et omfang og størrelse som gjør at man kan se hva som gjøres og forstå det? Vel, Stoff&Stil, det skorter litt på den kanten. Samtidig er det godt mulig det er bare meg som har ekstraordinært tungt for det. Eller en blanding av de to.

Så inntill mønsterpapiret kommer legger jeg akkurat dette prosjektet til side. Jeg har en stor biscornupute som skal tegnes og broderes, og kumihimo som skal flettes. Det skorter ikke på prosjekter og ambisjoner her i huset ihvertfall.

Er du på leting etter symønster til bunad er det bare å legge igjen kommentar, så sender jeg gjerne en kopi av mønstrene til livene.

2 kommentarer til «Bunadprosjektet: Tre symønster av bunadliv (vest) fra 1903»

  1. Hei! Så fin artikkel! Takk. Skal selv PRØVE å sy nytt til liv til en Seljordstakk – uten særlig hjelp annet enn å se etter det gamle. Det mønsteret du har ville vært til stor hjelp!
    mvh Hege

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *