Bunadprosjektet: Mønster fra Stoff og Stil

bunadprosjektet

For en del år siden bestemte jeg meg for at jeg kunne godt tenkt meg å lære å sy. Det er jo praktisk på mange måter, man syr jo sine egne klær og som forhåpentligvis passer Jeg skulle ønske jeg hadde brukt mer tid på å lære meg å gjøre dette ordentlig, før jeg kom med den ellers pompøse utbasuneringen om hvordan jeg skal sy min egen bunad.

Symønster fra Stoff og Stil er i seg selv ikke et dårlig utgangspunkt. Men for de uerfarne kan det være ganske frustrerende. For mønsterpakken inneholder polyester og ikke tradisjonell skredderpapir. Og bare så det er sagt.. ikke prøv å stryke det for å rette det ut…
Skredderpapir er heller ikke noe jeg har liggende så da ble jeg nødt til å finne fram rullen med matpapir og litt teip. Det ordnet seg heldigvis til slutt.

Jeg prøver i første omgang og ser om jeg klarer å sy livet (vesten) etter Stoff og Stil sitt mønster. Ingenting er merket ordentlig og sidestykket kommer i tre forskjellige varianter. Så man må gjette seg til om man har valgt riktig til den modellen man vil sy. McCall sine mønstre begynner å se bedre og bedre ut. Da jeg kjøpte symaskinen kjøpte jeg også et par av McCall sine mønstre. Jeg ble delvis ferdig med det ene mønsteret (en tulipankjole av alle ting) og jeg husker at instruksene på dette var langt bedre. I tillegg var det dette med bruk av ordentlig papir og ordentlig markert hvilken bit som tilhører hva. Akkurat her føler jeg at Stoff og Stil har noe å lære.

bunadprosjektet
Jeg har sydd livet to ganger. En variant i blå bomull som skal været foret, og en variant i blomstrete bomull. Blomsterstoffet er ganske tungt og stivt, så det er lett å jobbe med i forhold til den blå bomullen.

Da skal jeg bare samle sammen de to livene og sy dem sammen så er jeg i det minste ferdig med testrunden. Jeg har ikke kopiert ut livmønsteret fra Hulda Garborg sin bok enda. Men kommer mest antagelig til å få gjort det iløpet av de neste par dagene.

Stua mi er også full av kumihimoting og perler, så jeg er nødt til å gjøre meg ferdig med det også.

bunadprosjektet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *