Juleforberedelser og alt det der

Juleforberedelser

Ettersom jeg har ligget på latsiden angående blogging må jeg dermed finne på en god unnskyldning til hvorfor. Jeg har dermed tenkt å gjemme meg bak jula. Og at jeg har vært barnevakt og ødelagt ryggen…

Min bror sendte meg en tekstmelding forrige uke og spurte om vi kunne passe Cornflakes i et par timer på lørdagen. Jeg sa ja og begynte å vaske og rydde for harde livet før lørdagen slik at det i det minste ikke var helsefarlig når hun kom. Mens hun var her endte vi opp med å kjøre en tur til nærmeste butikk og kjøpe en stor boks med Lego. Den Tecnic-legoen som Marius har er rett og slett ikke interessant nok i lengden for en fireåring. I forveien hadde jeg også plukket opp et bilteppe på Jysk til 100 kr som hun kan leke med legoen på. Det var dette med julekuler fra fjoråret som ble liggende under sofaen i et hjørne, som jeg forøvrig endelig har fått tak i og ryddet på sin plass.

Jeg prøvde å ha Lundefjellet-serien kjørende på tven stille og rolig i bakgrunnen slik at hun kan følge litt med på den, men hun har selvsagt sett alt allerede. Netflix er noe broren min tidlig introduserte tror jeg. Men ettersom Lundefjellet var noe hun allerede hadde sett så spolte jeg tilbake til Disney-channel og leide filmen Tingeling. Som jeg faktisk liker. Mens hun leker med lego og følger litt med på Tingeling sitter også Marius ved bilteppet og leker med henne. Han skal nemlig hjelpe til med å bygge slik instruksen sier. For det har Cornflakes bestemt.
Halvveis gjennom filmen mister hun interessen for lego og sitter litt på sofaen med meg. Også klatrer hun litt, også vil hun gjerne skrive litt på den gamle skrivemaskinen min. Da skal hun skrive brev som bare mamma får lese. Marius derimot, sitter stadig og hygger seg med lego.

Når Tingeling er ferdig spør jeg om hun vil se noe annet, hun peker på Monsterbedriften (til tross for at hun selvsagt har sett den før) og går tilbake til å leke litt med lego med Marius. Etter en stund blir Marius klatrestativ og brukt som stol. Midt oppi dette blir jeg også inkludert og svinger henne opp i luften. Og DER, mine damer og herrer, er da jeg strakk noe i korsryggen. Tre dager senere og jeg sliter stadig med å snu meg i senga. Eller i det hele tatt å komme meg UT av senga.

Marius har også klart å få vondt i ryggen etter å ha løftet henne høyt og lavt tiden hun var her, men vi måtte alikevel ta en tur til Plantasjen for å plukke opp en ny sekk med ved. Han klarte å bli småfrekk i butikken, så for å straffe ham litt så pekte jeg på en edelgran og sa “Juletre. Den blir med hjem! Og den bærer du!” Ikke at det gikk sånn. For mens han slet med å få opp sekken med ved opp trappen, så var det jeg som bar juletreet. Straffet meg selv med andre ord.

Men juletreet ble VELDIG sakte pyntet etterhvert. Jeg har ikke hengt opp danske flagg i år, jeg har også konsentrert mesteparten av kulene i høyden hvor det var mulig for meg å bøye meg ned til uten å måtte trenge hjelp for å komme opp igjen. Mulig jeg justerer dette etterhvert som ryggen blir bra igjen.

Jeg har også kjøpt julegaver til alle som får i år. Det eneste jeg mangler å ordne er julekort. Der har jeg som vanlig vært på latsiden. Jeg BURDE ha brodert noe ferdig til nå, men så langt har jeg da altså ikke kommet. Jeg har også tegnet opp en masse mønstre som skal legges ut på korsstingsiden, men det ligger i en bunke og venter.

Jeg baker ikke til julen vanligvis. Men jeg skal teste ut en oppskrift på krydderkake ettersom vi kommer til å ha andemiddag med familien den 16nde. Ettersom vi får besøk i jula, så blir det ikke mulig å ha julemiddag med fam’en før da.

Også har det kommet nytt raid i World of Warcraft som jeg var med på. Ingen killvideoer ute enda ettersom vi bare kjørte alt på Normal. Men fikk ut en liten snutt om “Elevator Boss”.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *