Filmkveld: Your Name (2016)

Your Name

Originaltittel: Kimi no Na wa

Denne filmen hadde jeg forhåndsbestilt på Amazon slik at jeg fikk den sekundet den ble sluppet for salg. Ettersom den er laget av Makoto Shinkai visste jeg at kvaliteten av animasjonen ville være av den høyeste standard. Og den skuffer virkelig ikke historiemessig heller.

Synopsis

Mitsuha begynner å bytte kropp med Taki, en gutt som går på videregående skole i Tokyo. Minnene deres etter hvert bytte forsvinner raskt, som en drøm man ikke helt kan huske. De skjønner etterhvert at opplevelsene deres er ekte da vennene og familiene deres forteller dem at de har oppført seg merkelig. I begynnelsen etterlater de notater i Mitsuhas notatbok og på Takis telefon for å kommunisere med hverandre. Mitsuha hjelper Taki med å utvikle et forhold til kollegaen hans, Miki, mens Taki hjelper Mitsuha med å bli populær på skolen.

Jeg liker filmene til Makoto utrolig godt, jeg syntes han er flink til å fortelle en historie uten at man nødvendigvis blir sittende igjen som et spørsmålstegn eller at man har fornemmelsen av at man kanskje har gått glipp av noe som kanskje var litt viktig. Utifra hvordan denne filmen klarte seg på kino verden over og tjente over 285 millioner dollar, så er jeg heller ikke alene i å syntes den var utrolig flott. Ser du ikke denne går du virkelig glipp av noe!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *