Biscornu: Enkle instruksjoner hvordan

Biscornu er en liten 8-kantet dekorativ nålepute. Den lages vanligvis av lin eller aidastoff. Navnet kommer fra det franske adjektive “biscornu” som betyr skjevt, quirky eller uregelmessig. Det florerer av mønstre og bøker angående biscornu-puter, og de brukes ikke kun som nåleputer. Her kan man utsmykke dem med dusker og perler, og bruke som juletrepynt og jeg vet ikke hva.

Det finnes andre variasjoner av biscornu, som f. eks. en 15-kantet versjon. Men i denne omgang viser jeg den enkleste (8-kantet).

Steg for Steg

1. Broder to overflater med lin/aida av samme størrelse. Hvorvidt mønsteret er likt eller ikke er opptil deg selv.
Den rosa tråden er brodert med attersting. Knæsj farge for illustrasjon, jeg brukte to-tråd dmc bomull.

2. Finn midtpunktet til den ene overflaten og enden til den andre overflaten og plasser dem utifra hvor du skal begynne å sy. Bruk samme farge som attersting-sømmen.
Biscornu

3. Sy hele veien rundt helt til det kun er en side igjen, Da fyller du den med enten vatt eller småbiter av lett stoff.
Biscornu

4. Sy igjen siste side og avslutt.
Biscornu

5. Legg til en knapp på hver side midt på og fest godt. Personlig fant jeg fram en annen type tråd (smykketråd) for å passe på at det holdt seg uansett hvor hardt jeg røsket i det. Gi det et par omganger med tråd for å være sikker på at det sitter og avslutt.

6. Vær litt stolt av deg selv og beundre ditt mesterverk.
Biscornu

Andre ting

Nå som du er ferdig med hoveddelen kan du begynne å tenke over hva du gjerne vil bruke biscornuen til. Skal det være juletrepynt? Da trenger du å legge til en løkke og kanskje en fin dusk. Må man bruke en knapp? Selvsagt ikke, du kan bruke perler også. Mulighetene er mange, det eneste som stopper deg er deg selv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *