Filmkveld: Journey to Agartha (2011)

Journey to Agartha

Originaltittel: Hoshi o ou kodomo (Children Who Chase Stars)
Amerikansk tittel: Children Who Chase Lost Voices

En historie som involverer ung kjærlighet, mystisk musikk fra en krystallradio og en ung heltinne i en skjult verden.

Tidligere denne uken hadde vi sett “Garden og Words” som er en kortfilm på 46 minutter laget av den samme mannen. Kvaliteten på denne kortfilmen var så utrolig flott at vi måtte se flere ganger om det virkelig var anime og ikke “virkelig film”. Så da “Journey to Agartha” endelig kom i posten måtte vi ikke bes to ganger for å sette den på.

Mimi
Mimi

Asuna er ei skolejente som tilbringer mesteparten av tiden sin alene da hennes mor jobber som sykepleier og hennes far er forsvunnet. Hun har sitt eget spesielle sted oppe i fjellene hvor hun har utkikk over hele landsbyen og skogen hvor hun tilbringer dagene sammen med katten Mimi og en krystallradio hun har fått av sin far som er forsvunnet.

(Og helledussen, se bildet av Mimi! Er hun ikke den søteste pusekatten noensinne?)

Slik starter historien om Asuna og hennes reise til Agartha. Filmen er laget av Makoto Shinkai. Han har ikke laget så mange animefilmer enda, men de han har tatt del i har vært av utrolig god kvalitet i både historie og grafikk. Som f. eks. nevnt tidligere; “Garden of Words”. Men han står også bak animefilmen “Your Name” som er den mest innbringende animefilmen verden over med 328 millioner dollar. (Den har jeg ikke sett enda, men er forhåndsbestilt fra Amazon.) Om du ikke er spesielt kjent med anime er dette et fantastisk startpunkt. Den viser deg hvor vakker animekunst kan være, hvor detaljert og omtenksom animasjonen kan være og hvor poetisk en historie kan være. Disney go home!

Traileren for Journey to Agartha

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *