Scandinavian Cross Stitch Designs av Jana Hauschild Lindberg

Scandinavian Cross Stitch Designs

Denne boken er, som de fleste andre engelskspråklige bøker jeg kjøper, fra Amazon. Jeg kjøpte den ifjor da jeg var interessert i å få tak i mer skandinavisk materiale innen broderi. Jeg er vanligvis litt skeptisk til amerikanere og briter som sitter og gir ut bøker med stempelet “skandinavisk” på for man tenker jo sitt, men i dette tilfellet har hun vært ganske dyktig med å finne fram til motiver og mønster som faktisk ER skandinaviske.

Satt i trykk for første gang i 1996 og den har virkelig ikke tapt seg. Den kan være besværlig å kjøpe fra en norsk butikk, men Amazon har en del utgaver til en god pris.

I denne boken finner du mønster ikke bare som er erketypiske norske, svenske og danske, men også med klassiske mønstre for julepynt og fra vikingtid. Et eksempel på dette er en duk med et nesten identisk mønster som jeg har funnet i Stulands bok. Hun skriver også kort om hvor de enkelte mønstrene er basert fra og hvor i landet de kommer fra, komplett med hvilken tidsperiode de er fra.

Skulle slike mønstre interessere deg er dette et veldig godt kjøp. Den er også praktisk hvis man vil låne elementer for å lage noe helt eget.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *