Svenske Gummistøvler av Henning Mankell

svenske gummistøvler

Jeg liker veldig godt Henning Mankell sine bøker. Nylig kom jeg over denne boken mens den var på salg, så selvsagt kastet jeg meg over den.
Jeg har enda ikke begynt å lese den, men jeg bladde opp til første side som fikk meg til å smile. For selv om jeg vet det ikke er til meg, så syntes jeg alikevel sammentreffet var veldig morsomt. Og litt fint.

Til Elise

Men nøyaktig hvem Elise er fremkommer ikke noe sted. Et lite mysterie i seg selv.
Det er jo mulig han referer til Elise Ottesen-Jensen, en journalist (født 1886, død 1973) som kjempet for kvinnerettigheter og som er navnopphavet til Kvinnegruppen Ottar. Henning Mankell har skrevet et stykke om henne som han kalte “Elskede Søster”. Skulle jeg gjette er det godt mulig boken er dedikert til henne, selv om boken er skrevet flere tiår etter hennes død.

Men for oss andre som heter Elise er det jo litt festlig også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *