Farging av ullgarn

Våknet med migrene idag og etter en stund la jeg merke til at det pøsregna, så dagen går i sitt eget tempo merker jeg. Men etter frokost fikk jeg ryddet unna og fått ordne med bøtteparaden med varmt vann og fargestoffer slik at jeg kunne farge ullgarnet mitt.

Jeg hadde på forhånd, natten før, ordnet med garnet mitt slik at det var i egne bunter klar til farging.

Første steg var å la buntene med garn ligge i den første røde bøtta for å preppe ullen til å takle fargingen. Der lot jeg det ligge en stund før jeg dyppet en del av det ned i de forskjellige bøttene med farger. Avslutningsvis skylte jeg garnet i den siste røde bøtta for å fjerne rester av farge som ikke hadde satt seg.
For moro skyld tok jeg også en liten bit med aida og dyppet litt i alle fargene. Jeg lot den ikke være der så veldig lenge og dermed ble ikke fargene så mørke.

Det sies også at for å virkelig preppe ull for farging så burde man blande ut vannet med litt eddik før man farger. Eddik er dessverre ikke noe jeg har liggende så det er noe jeg hoppet over. Men neste gang jeg prøver meg kommer jeg til å passe på at jeg har eddik liggende slik at jeg kan teste den teorien.
Jeg har også lagt det i tørketrommelen til slutt og tørket det iløpet av en halvtimes tid på den mest skånsomme innstillingen tilgjengelig.

Avslutningsvis vil jeg også nevne viktigheten ved å bruke hansker, om det så er gummihansker, vinylhansker eller latexhansker. Eller så blir du veldig farget på henda.


Og det kommer til å holde en stund… lenge.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *