Det nye badet (2017)

gamle badet

Siden vi flyttet inn for ti år siden har jeg ønsket et nytt bad. Ved tidspunktet var det sånn passe greit ettersom vi ikke visste bedre, men med årene har ting forverret seg og vi har ikke vært flinke nok til å si ifra om alle problemene vi har hatt med badet slik at huseier kan fikse dette. Det er alt fra dusjkabinettet lekker, linoleumet er ikke tett rundt sluket, gulvet heller feil vei, det er mugg over det hele (til og med spredt seg til vaskemaskina), linoleumet er grunnen til at gulvet stadig består osv.

Så fikk vi oss endelig rotet til å snakke med huseier om at nå måtte vi bare gjøre noe. Det var mest antagelig store vannskader under gulvet og i veggene at alt måtte rives. Så vi gjorde en avtale at vi reiste på ferie i to uker som vi pleier i slutten av sommeren og at kattene var hos moren min slik at han fikk sjansen til å totalrenovere badet. Vi sa også at vi kjøper ting som toalett, servant og annet selv for vi vet det ikke kommer til å bli billig og vi har et ellers godt forhold med huseieren. Også var det dette på det litt mer egoistiske nivået “nå får jeg det sånn som JEG vil ha det”.

Her er et par førbilder dagen før vi reiste på ferie etter at vi hadde tatt ut vaskemaskina. Som man kan se er det også ingen lagringsplass for håndklær eller annet baderomsting. Speilskapet er knøttlite og ikke spesielt praktisk for en som er 167 cm høy. Nevnte jeg også at jeg hater oransje?

Så jeg ordnet med dusjdører, servant med skap og et lengre speilskap som passer for både min og Marius sin høyde. Og siden veggen bak toalettet var ubrukt spurte jeg om det var greit jeg bare plukket med noen IKEA skap som kunne henge der slik at det var masse plass til sånt. (Det var greit så lenge jeg monterte sammen skapa selv så han bare behøvde å henge dem opp).

Og jeg er jo egentlig veldig kjempefornøyd med resultatet.

Se på all den lagringsplassen da!
det nye badet

Men enkelte deler av jobben har ikke huseieren selv gjort, og det er disse tingene som ikke har blitt gjort ordentlig. Det er filleting, men det er filleting som har kostet penger.

Som f. eks. så var dusjstanga satt altfor lavt, den var ikke høy nok for Marius (som kun er 186cm) og var ved siden av blandebatteriet til dusjen. I tillegg hadde vedkommende totalt ødelagt skruen som gikk inn på øverste festet som igjen ikke var skrudd hele veien inn så den var semiløs. Så vi måtte ØDELEGGE plastikkfestet for å komme til skruen så vi kunne ta den ut med tang. Så måtte vi bruke 450 kr på å kjøpe nytt sett ettersom festene ikke kan kjøpes separat.
Og siden vi allerede var ved DET punktet så flyttet jeg liksågodt dusjstanga høyere opp over blandebatteriet til dusjen. Jeg har forseglet de to hullene i veggen etter den ødelagte dusjstanga og satt vakuumfester over dem (og satt hyller der for mer oppbevaring) for å passe på at de ikke får vann på seg overhodet.
Men en ekstra vac-loc lås og hylle til dette kostet meg ytterligere 200 kr.

En annen ting var at subbelisten til dusjdørene var kuttet feil og for korte slik at de ikke møtes og holder vannet innenfor. Så vi måtte kjøpe nye til 200kr og justere dem selv eller så hadde det vært vann over hele gulvet hver gang vi dusjer.

I tillegg var ikke sluket til servanten festet godt nok slik at vann rant gjennom og ned i skuffene. Dette var riktignok enkelt og fikse og kostet oss ikke penger heldigvis, men det er irriterende at tufsen som fikk jobben ikke har helt noe vann nedi og sett om alt var bra.

Ved dette tidspunktet har man sikkert også lagt merke til de grønne gulvmattene og gjestehåndkleet. Vel, grunnen til det var veldig enkelt. Da vi var på IKEA for å kjøpe dørhengslene var vi innom baderomsavdelingen hvor jeg pekte ut mot et fargespekter av håndklær og badematter og sa; “Velg den jævligste fargen du ser.”

Og Marius valgte grønn. Mest antagelig fordi det ikke var noe i oransje der…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *