Ferien over for i år

dahlia

Danmarksferien er over for i år. Vi kom hjem med båten igår ettermiddag og begynte umiddelbart å losse av bilen som var fullstappet.

Etter at jeg ble syk orket jeg ikke tanken på å skrive noe særlig, men jeg var heldigvis ikke syk lenge. Jeg var satt ut fra Onsdagen til og med Fredagen. Men så kombinerte jeg Zomig med Panodil og vips var feberen i det minste borte.

På lørdagen var det full rulle igjen. Vi tilbrakte dagen i Ålborg by og stoppet innom en tur på Pilegaard Antikvariat hvor jeg brukte nesten 1000 DKK på broderibøker.

Søndag reiste vi til Aqua i Silkeborg. Det tok oss litt over to timer å kjøre dit, men vi var der bare i en time. Det er selvsagt mange forskjellige fiskearter der og økosystemet i seg selv er interessant nok, men det er et ganske lite sted egentlig og av uvisse grunner blir vi alltid stående ekstra lenge ved andedammen. Vi har visst en ting for ender.

Mandag reiste vi til Århus for å gå litt rundt. Jeg vet ikke helt hvorfor men Århus er en by vi aldri tilbringer så mye tid i. Jeg tror det kanskje er fordi vi føler den er litt for stor. Men vi var innom to forskjellige antikvariater der (av fem mulige) og ingen av dem hadde broderibøker så vi tuslet litt rundt, spiste litt mat og spilte litt Pokemon Go.

Tirsdag kjørte vi rundt til forskjellige bruktbutikker i Nordjylland og så på en masse fantastiske møbler. Marius fant i tillegg en masse World of Warcraft bøker han ikke hadde fra før som han plukket med seg.

Onsdag reiste vi inn til Randers og gikk en tur. Kikket som vanlig rundt på forskjellige bokbutikker, bruktsjapper og antikvariat. Spiste ved en cafe som hadde en utrolig god sandwich, men husker dessverre ikke navnet på stedet. På veien hjem fra Randers stoppet vi innom Hadsund som har en antikvariat vi har vært i før for en del år siden. Der var det i tillegg salg så jeg plukket med meg så mye av interesse som jeg kunne og gikk derfra med en pose full av bøker og mønstre.

Torsdag kjørte vi en tur til Thisted litt sånn for moro skyld. Etter Thisted skulle vi ned mot Nykøbing Mors, Skive, Viborg og så hjemover inn mot Ålborg og videre opp til Sæby. Men vi glemte å svinge av mot Nykøbing Mors og endte opp med å ta en ferje over Nees Sund på en gammel trebåt fra 60-tallet som nå er vernelistet. Overfarten tar knappe 5 minutter og koster 60 DKK med bil + passasjer. De har til og med en liten taxfree! Mest fantastiske resultat av feilkjøring noensinne.

Fredag var den “oh store kjøpe-masse-kjøtt-på-Bilka” dagen. Men før vi kjørte til Bilka stoppet vi innom Skørping først til en brukthandel vi har vært innom før for en god del år siden. Der fant Marius en bokserie på 7 av 14 bøker som han plukket med seg. Og siden brukthandelen hadde bursdag var det 50% rabatt på alt. Så totalt gav han 17,50 DKK for syv bøker på over 400 sider hver. Bedre blir det liksom ikke. Så kjørte vi videre til Bilka og brukte rundt 1100 DKK på kjøttdeig, benfrie nakkekoteletter, nakkefile, andelår, andebryst og hel gårdsand før vi kjørte tilbake til somerhuset og begynte å pakke sammen tingene våre slik at vi var klare til å bare dra når vi stod opp dagen etter.

Lørdag morgen gikk fort unna og vi kjørte rett til Hirtshals og parkerte bilen på fergekaia og gikk til Lille Heden for å spise litt morgenmat mens vi ventet på at ferja skulle komme. Maten var knall, overfarten gikk greit og moren min leverte kattene våre kort tid etter at vi hadde kommet hjem. De ser ikke ut til å ha lidd noen nød mens vi var borte, men man merktes at de var glade for å være hjemme igjen ettersom de endelig fikk gå ut igjen.

Jeg sov utrolig dårlig natt til idag og våknet opp med et forferdelig migreneanfall, den siste energiboosten jeg hadde igår med å rydde omkring etter at vi har kommet hjem er fullstendig borte og jeg vil egentlig ikke noe annet enn å sove. Jeg har allerede lagt meg ned et par ganger på senga og kost med katten. Vaskemaskinen går for fullt og kommer nok til å gjøre det i et par dager fremover så vi får rent tøy igjen. Typisk ferieslutt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *