Brukthandel i Nordjylland

brukthandel i nordjylland

Idag har vi forsøkt å finne på innendørsting ettersom jeg klarte å bli helt forferdelig solbrent på halsen og nakken igår på bagasjeromsmarkedet. For å gjøre vondt verre fikk jeg heller ikke smurt meg med noe Aftersun-gel da det viste seg at flasken jeg hadde tatt med som jeg TRODDE var aftersun gel var egentlig… solkrem.

Så huden er illsint, illrød, stram som dårlig lær og gjør vondt. Så jeg hat plukket med meg mer enn en type aftersun gel som jeg smører på i hytt og pine.

Så da ble det til at vi tok for oss et par bruktbutikker rundt omkring på Nordjylland istedet. Vi startet med Kirkens Korshær (Frelsesarmeen i Norge) ute ved Ålbæk. Der hadde de mange flotte møbler jeg kunne tenkt meg å ta med meg hjem, men som jeg selvsagt ikke har plass til. Over gaten for Kirkens Korshær i Ålbæk ligger Meretes secondhand, men den er stengt på mandager så der fikk vi dessverre ikke sett mye annet enn det som stod utenfor. Inkludert et helt bordsett med forgylte bladskjæringer. Helt nydelig!

Men jeg fant to plakater som jeg ga ti kroner for som jeg har tenkt å ramme inn som jeg er veldig fornøyd med
skagen plakater

Videre kjører vi til Hirtshals og stopper innom Kirkens Korshær og Røde Kors butikken som er der. I klesbutikken til KK plukker jeg med meg et enkelt lite sjal med litt glitter på til 25 kr som jeg slynger rundt halsen. Det har begynt å gjøre enda mer vondt dessverre og jeg må gjøre noe for å unngå sollys rundt halsen. Møbelbutikken til KK er dessverre ikke åpen enda så vi bestemmer oss for å kjøre videre til Hjørring.

I Hjørring er vi godt kjent med en brukthandler som kalles “Tidernes Ting”. Vi har vært der mer enn en gang før og for et par år siden kjøpte jeg tre forskjellige skrivemaskiner av ham. Alle disse har jeg solgt videre i Norge, men det trenger ikke han å vite.
Han har masse flotte møbler som jeg har lyst til å ta med meg, men som alltid er det ting jeg virkelig ikke har plass til. Men han har også masse andre ting som glass, emaljerte bruksting, krigsmemorabilia og jeg vet ikke hva. Han holder til i en sidegate i Hjørring, det står skilt i gågaten hvor han hører til.

På vei ut av Hjørring bestemmer vi oss for å hurtig stoppe ved en brukthandel vi har sett tidligere, men aldri stoppet hos. Det er møbelbutikken til Folkekirken. De har så mye flott og det er både hyller, reoler og lenestoler som skriker etter å komme hjem. Midt i det hele ser jeg noe helt fantastisk. Minikommoder, tre stykk! Ikea har sluttet å lage disse av mystiske årsaker og jeg har vært på utkikk etter noe lignende i små evigheter. Jeg nesten lapper til Marius, så opprømt er jeg og vi plukker dem med oss og kjøper dem øyeblikkelig!

minikommode
Alle tre for 175 kr totalt!

Vi kjører videre til Sindal og stopper ved bruktbutikken til Misjonskirken. Der kikker jeg litt gjennom det de har av gamle broderitråder og hefter og plukker med meg et mønster som minner sterkt om Skovbosying som jeg har nevnt tidligere. Den kostet meg en femmer.
skovbosying

Da klokken ble tre kom vi tilbake til sommerhuset for å lage litt mat og slappe av. Vi har ikke gjort så alltfor mye egentlig, men jeg er alikevel kjempetrøtt. Og glad!

Men som alltid, husk:

Bruk solkrem!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *