Bagasjeromsalg i Ålborg

bagasjeromsalg

Igår formiddag ankom vi endelig Danmark. Været idag kunne ikke vært bedre. Masse sol, lite skyer og deilig vind for å holde temperaturen til et nivå man kan leve med. Jeg våknet tidlig av meg selv og lot Marius sove litt ut. Vi hadde lagt oss tidlig, så jeg var ikke overrasket over at jeg også våknet tidlig. I halv ni tiden vekket jeg Marius. Kan ikke ligge og dra oss hele dagen heller.

Han stakk avgårde for å hente rundstykker hos bakeren mens jeg ryddet litt omkring dekte bord. Beste morgenmaten jeg har hatt på lenge. På grunn av forskjellige jobber og når vi begge starter spiser vi sjeldent morgenmat sammen, som oftest kun på søndager.

Vi prøvde å finne ut hva vi skulle bruke dagen på. Skal vi stikke opp til Grenen og gå oss en lengre tur i sanden? Skal vi kjøre ned til Løkken og gå en tur der? Skal vi finne en eller annen park å besøke? Hva gjør vi?

Jeg viste ham en infolapp jeg hadde skrivd ut før vi reiste angående et “bagasjeromsmarked” som visstnok foregår i Ålborg et par ganger i året. Vi digger jo sånne type loppemarked, så vi bestemte oss for å ta turen ned. Neste gang dette markedet foregår er i september og det er jo litt lenge til.

Markedet holdes på Dyrskueplassen på Skalborg rett utenfor Ålborg bare et steinkast unna Bilka. Det var også der vi valgte å parkere ettersom det var helt proppfult ved plassen + kø. Og det var boder så langt øyet rekker og simpelthen helt nydelig. Halve byen var på plass virket det nesten som. Trenger du en lenestol? Den finner du her. Trenger du forskjellig nipsnaps? Det finner du her. Leter du etter sinkbaljer og melkespann? Det finner du her. På utkikk etter gamle bøker og tegneserier? Det er definitvt her.

bagasjeromsalg

Jeg fant ikke noe til meg selv, for mye av det jeg kunne ha tenkt meg er ting som vi ikke har plass til. Men Marius fant to modellsett av gamle japanske krigsskip som han fikk kjøpe for 200 kr. Han har planer om å selge dem videre når han kommer hjem.

Men midt i det hele fikk jeg øye på en skrivemaskin jeg aldri har sett maken til. Da jeg senere søkte rundt på nett fant jeg heller ikke noe særlig informasjon om den annet at det var en tysk sak fra 20-tallet og gikk under flere forskjellige navn. I dette tilfelle en “Scripta”, men opprinnelig het de visstnok “Grundka”. Jeg forstår hvorfor de endret navn…

Scripta 7

Veldig flott maskin, men jeg har nylig solgt unna to skrivemaskiner for å få plass og det siste jeg trenger da er å kjøpe inn flere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *