En uke igjen til ferie i Danmark

dahlia

De siste forberedelsene er igang før vi reiser på ferie. Badet skal renoveres mens vi er borte og vi ikke bare gleder oss til ferie, men nytt bad å komme hjem til i tillegg.

Årets ferie har lenge vært booket og betalt. Jeg bestilte sommerhus i Sæby via Folkeferie. De sommerhusene ligger midt mellom Nordstranda og havnen. De koster litt mer, men er lettere å booke og kommer med flest fasciliteter. I tillegg ligger de langs strandpromenaden, så om kvelden når man skal gå seg en rolig tur kan man bare gå ned til promenaden, tusle i retning av havnen og stoppe innom Havnekiosken. Den har vært der så lenge jeg kan huske, og jeg har reist til Sæby siden jeg var liten.

Ettersom vi bor i Larvik er overfarten til Danmark en no-brainer. Vi reiser selvsagt med Superspeed-båten fra Larvik til Hirtshals. Jeg bestiller ikke Business-class på veien ned, kun når vi skal hjem igjen. For da kan jeg garantere at vi er såpass trøtte og slitne at vi vil ha minst mulig bråk rundt oss.

Det har vært overfarter tidligere på hjemreisen at vi har kun bestilt Voyager, dessverre hadde samtlige barnefamilier det samme på begge områder hvor Voyager sitter. Med såpass små barn som de hadde så kan man ikke be dem om å dempe seg heller, foreldrene prøver jo allerede ganske desperat å få ungene til å være stille de også. Da hjelper det ikke at personalet tilbød seg å gå opp og snakke til folk (hvor en velmenende det var), barna er simpelthen for små til å forstå. Så vi endte opp med å oppgradere til Business så vi kunne få litt ro vi også.

Men hvis du er faren som ga en ipad til 5-åringen sin med barnetv på fullt volum så hele Voyager måtte høre på, fuck you! 5-åringer tåler øreklokker de også. Bare så det er sagt.

Men vi kommer nok mest antagelig til å oppgradere til Business sekundet vi kommer ombord når vi skal nedover. Vi er for late og bedagelige når det gjelder ferie og vi vil ha internett.

Uavhengig av badet som må renoveres, hadde jeg alikevel bestilt ferie tredje uken i August. For det er da høysesongen er avsluttet, prisene har droppet betraktelig og samtlige nordmenn med skoledyktige barn har reist hjem igjen. Også er været stadig helt fint.

Hvis man gjerne vil ha sommerhus i Sæby, altså selveste Sæby og ikke helt nede i Lyngså, kan det noen ganger være litt utfordrene å finne noe. Sol og Strand er et godt sted å begynne og lete, eller via turistkontoret til Sæby. I tillegg har jeg også ved tidligere anledning benyttet meg av et mindre sommerhusfirma som heter Seestern. De har et antall sommerhus langs Nordstranden i Sæby som også er veldig flotte (inkludert i Hou og Lyngså).

Jeg kan ikke påpeke nok hvor utrolig viktig det er å bestille plass tidlig. Som i “6 måneder før du reiser” tidlig.

Vi skal være borte i to uker. Det er allerede ordnet med at kattene skal være hos moren min i den tidsperioden. Planen hennes er nok at hun tar sine egne katter og stikker på hytta mens min søster tar hånd om mine i mors hus. Jeg lurer på hvor bra/dårlig det kommer til å gå ettersom Felix aldri har vært særlig til innekatt og har ikke brukt kasse på årevis. Men det er heldigvis ikke noe jeg behøver å stri med ettersom jeg er på ferie 😛

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *