Skogen, gjørme og skoene mine

skitne sko

Etter den lengre skogturen på søndag har jeg utsatt å gjøre det meste. Jeg har hatt helt forferdelig vondt i armer og ben og i ettertid viser det seg at både klegg og mygg har spist godt av ryggen min da jeg fant tredvetalls bittmerker på begge skuldreblad.

Men idag har det gjort mindre vondt og jeg har store planer om å gå en kort tur ikveld rundt nabolaget så jeg ikke stivner helt. I tillegg har jeg også fått vasket en god del tøy som har hopet seg litt opp og ikke minst, taklet skoene mine!

Jeg hadde såklart greid å tråkke rett ned i en gjørmemyr med begge sko og de ble alt annet enn pene av det. Så de siste to timene ute på vår strabasiøse ferd var jeg dekt av gjørme opp til knærne bare for å gjøre alt unødvendig ubehagelig. Jeg har en teori om at det også gjorde meg langt mer tiltrekkende for mygg og klegg i tillegg.

Idag kokte jeg opp et par liter med vann, la skoene i en plastboks, en stor skje med Vanish i begge sko og helte på med vann.

plastboks med sko og gjørme

Det tok ikke lange tiden før vannet ble helt brunt og ekkelt mens skoene mine fløt opp ned for maksimal effekt. (Generelt sett, så er Vanish egentlig blekemiddel faktisk.) Etter at det fikk godgjøre seg en times tid la jeg skoene pakket inn i et håndkle inn i vaskemaskinen og kjørte den på hurtigvask, med en ny skje med Vanish og vaskemiddel. Det er tross alt sko, jeg skal ikke SPISE av dem. Så lenge de ser pene ut igjen er jeg fornøyd.

Og slik så de ut etter at de kom ut av vaskemaskinen. Litt slitne er de riktignok, og de har et svakt preg av “beige” på seg etter gjørmebadet, men fornøyd lell!
rene sko!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *