Filmkveld: Tokyo Godfathers (2003)

tokyo godfathers

Tokyo Godfathers‘ er en animefilm fra 2003 laget av Satoshi Kon. Satoshi Kon døde dessverre i 2010, men han rakk å lage noen få utrolig gode animefilmer i sin korte levetid. Tokyo Godfathers er en av disse.

Filmen handler om tre hjemløse på juleaften i Tokyo som finner et forlatt spedbarn. De bestemmer seg for å forsøke å finne foreldrene til spedbarnet på egenhånd. Og slik starter en historie om tre fremmede som holder sammen som en pseudo-familie, jakten på ukjente foreldre og konfrontering av sine egne demoner.

At filmen viser hjemløshet i Japan er for min del en ny ting. Når man tenker på Japan; teknologien, kulturen og landet i seg selv så tenker man aldri over at det faktisk er hjemløse i Tokyo. Men byen i seg selv er jo enorm og det ville vært ulogiskt å anta at det dermed ikke ville være hjemløse.

Satoshi Kon er flink til å vise de mange aspekter av menneskets natur, men også aspekter av virkeligheten slik vi og andre opplever den. Perfect Blue viser dette på en ekstraordinær god måte. Men i motsetning til den mer Hitchcock-lignende måten Perfect Blue spiller på er det langt mer humor i Tokyo Godfathers. Den har riktignok sine triste øyeblikk, men den er samtidig også veldig morsom.

Her er traileren fra sin tid. Riktignok på engelsk, men som all anime er den best på japansk.

Tokyo Godfathers kan kjøpes på DVD fra Ebay, Amazon eller CDON

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *