Ny telefon: Sony Xperia XZ Premium

Sony Xperia XZ Premium

Tiden hadde kommet for at jeg kjøpte meg en ny mobiltelefon. I denne omgang falt valget på en Sony Xperia XZ Premium. Av smarttelefoner har jeg tidligere kun hatt Xperia, så jeg ville gjerne fortsette med det. Den første ordentlig smarttelefonen jeg hadde (den barbierosa nokia greia teller ikke) het Xperia V. Jeg husker selgeren, som er en venn av oss, holdt den opp med et par andre telefoner og spurte hvilken jeg ville ha. I hodet mitt hørte jeg bare “V for Vendetta” mens jeg prøvde hardt å ikke fnise. Siden har det vært Xperia telefoner på meg.

XZ Premium er en ganske stor telefon. Den er egentlig altfor stor i min mening, og alternativet hadde isåfall vært en Galaxy S8. Og selv om begge er androidtelefoner og ganske like i innhold og størrelse, valgte jeg utifra vanens makt.

Det første jeg ordnet var å flytte over alle bilder jeg har lagret og laste ned alle appene jeg ville ha. Etter å ha prøvd å rote rundt med innstillingene til Swiftkey (tastaturapp som kommer som standard) i nesten en time for å få “word predictions” til å slutte å poppe opp ble jeg så irritert og bestemte meg for å fjerne det istedet. Jeg leste også på supportsidene til Swiftkey at de mener det er helt GREIT at “word predictions” popper opp for ‘raskere og bedre kommunikasjon’ selv om man faktisk har slått det av. Det var ikke alle som var like imponert over dette.

Jeg hater akkurat den biten med mobiltastatur. Jeg skal ikke ha noe auto-stavekontroll eller forslag poppende opp i hytt og pine som aldri stemmer, den er ikke noe annet enn dønn irriterende. Så da ble det å gå rett på App butikken og finne Xperia sitt eget tastatur. Der var det ingen problemer med å få dette slått av.

filurkatt deksel Det eneste jeg mangler nå er et ordentlig deksel. Jeg har allerede bestilt et som er helt likt det jeg hadde til min gamle telefon. Det er et blått deksel med filurkatten. Jeg liker den veldig godt da jeg syntes den passer veldig godt med min rare personlighet. Også hjelper den meg med å holde telefonen i live for jeg er veldig flink til å miste ting i gulvet.

Etter at jeg hadde fiklet med innstillingene slik jeg ville ha dem gikk det brått opp for meg hva jeg faktisk hadde glemt. Og jeg ble faktisk litt fra meg da det gikk opp for meg. Jeg hadde ikke flyttet over alle tekstmeldingene. Ikke at de er superviktige, men jeg har en venn som dessverre døde for et par år siden og jeg har overført hans siste tekstmelding til meg fra telefon til telefon siden. Jeg er ikke så god til mobiltelefoner så jeg måtte be Marius om hjelp. Etter 10 minutter fikk jeg min nye telefon tilbake igjen med alle tekstmeldinger flyttet over.

Også kan jeg endelig spille Pokemon Go uten å føle trangen til å smadre telefonen i veggen i frustrasjon. Det blir jo bare bedre og bedre det her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *