Vurderer å finne ny stoffselger (?)

dahlia

Igår var jeg en kjapp tur på en Panduro butikk, jeg tenkte jeg skulle plukke opp mer hvit aida stoff mens jeg stadig husket på det. Situasjonen som oppstod, som egentlig ikke var en situasjon, kan kun beskrives som litt spesiell.

Jeg går inn på butikken og finner tekstilavdelingen og der hvor aidastoff oppbevares. Jeg finner meg fram til det som ser ut som en halvannen meter igjen av aida 18 (7,4). Jeg plukker det opp og går bort til kassen med det. For de som ikke er klar det, så vil de at du skal be om hjelp til å måle tekstilene dems istedetfor at du gjør det selv. Så jeg spør hun ved kassen om hun tilfeldigvis vet om det er en eller to meter av stoffet igjen og om hun kan måle det for meg. Jeg spør spesifikt om hun kan måle det som er igjen på rullen.

Hun sier hun tror det er kanskje litt over en meter men at hun er usikker mens hun fikler litt med rullen. Jeg sier at jeg skal ha det uansett. “Okey,” svarer jenta. “Men da må jeg måle.” Og blir stående og se nesten spørrende på meg for å forsikre seg at jeg virkelig skal ha det. Ja.. da får du gjøre det? Det var vel det jeg strengt tatt ba om?

Hun måler opp tekstilen som er igjen på rullen og det viser seg å være et par cm over to meter. Det neste hun forsøker å finne ut av er hva hun skal ta betalt. Hun har tilsynelatende ikke helt styring på hvordan man kan se hvilken type aida det er utifra prislista som er der. Og det er også helt greit, jeg forventer ikke at hun skal kunne alt innafor en såpass stor butikk med såpass mange forskjellige genre innenfor hobby.

Men jeg vet tilfeldigvis hvordan og viser henne hvordan det er synlig ved å se på tråder og ruter og viser på prislisten som står der hvordan hun finner fram til dette. Så peker jeg på den dyreste prisen og sier at det er aida 18 som det kalles og det er meterprisen hun skal sette.

Hun ser rundt seg og sier “Ja, det er jo ingen her som kan kjefte på meg om det blir feil, så det går sikkert greit det.”

Noe jeg syntes var en rar ting å si. Jeg har akkurat gått igjennom en enkel og kort forklaring på hvordan du gjenkjenner størrelsene på aida. Hvordan du resonnerer deg frem til prisen uten større problemer til det punktet hvor min fireårige niese ville forstått det, også skulle det alikevel være feil? Jeg sa til og med at hun skulle sette den dyreste meterprisen som stod på lista i tillegg uten at JEG hadde noen problemer med det.

Om du ansetter noen i en butikk og lar de stå der alene ville jeg da prioritert å passe på at de var ferdig opplært og komfortable med å stå der med ansvaret.

Det er mange brodeributikker i Danmark. Det er blant annet en i Århus jeg har siklet litt på og ønsker å besøke. Kanskje jeg finner aidastoff der til en ikke så alltfor dyr penge. Der kan jeg i det minste skylde på språkvansker når det oppstår rare situasjoner i butikken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *