Syprøver før brodering – ha oversikt

Syprøver

Før jeg går ordentlig igang med å brodere mitt nye mønster, har jeg gjort et par syprøver. Jeg har en del forskjellige linstoffer liggende som jeg aldri bruker til noe og tenkte det kanskje var på tide.

Lappen hvor jeg har brodert mest er vanlig aida 16 (kanskje 18). Den kommer jeg nok mest antagelig til å brodere ferdig ettersom aida er stoffet som er absolutt enklest å brodere på. Om du er som meg og ikke liker det alltfor stort, så er Aida 18ct å anbefale.

Den mørke blågrå er 32ct lin. Med både dmc bomull og ulltråd klarte jeg ikke helt å oppnå den effekten jeg ville, i tillegg er synet mitt rett og slett ikke godt nok til å bruke det slik det er nå. Jeg mangler fortsatt å ordne med en ordentlig lampe med forstørrelsesglass (lupe) så det blir til en annen gang og et annet prosjekt.

Den lille stjerna i midten er brodert på “Oslo” 22ct evenweave. Det er stort nok til at man kan ta vanlig korssting, men for smått til at det blir pent. Ihvertfall etter min mening.

Prøvelappen helt til venstre er noe jeg tror er lin. Kanskje tellelin. Litt usikker på hvor jeg har fått det fra. Men når jeg broderer slik korssting skal på lin så blir det 1) for stort og 2) ikke så pent som jeg vil ha det. Men jeg ser og kan telle ganske bra uten å få vondt i hodet av å anstrenge synet.

Og sist men ikke minst, lappen i sybuen til høyre er 14-trådig tellelin. Det er den jeg mest antagelig også kommer til å fullføre på. Den er litt mindre enn forrige prøvelapp, men det tettere sammen og ser penere ut.

Så når du skal starte et nytt prosjekt og du har alternativer tilgjengelige, ikke vær redd for å lage et par syprøver for å se hva du liker best.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *