Sjællands fugler – nytt mønster på trappene

Sjællands fugler

(Inneholder egen reklamelink)
Da har jeg endelig tegnet ferdig mitt nye mønster som jeg har valgt å kalle “Sjællands Fugler”. Og selvsagt “Zealand Birds” på engelsk.

Fra midten av 1800-tallet til omkring 1885 var det en del tekstiler i blå og rød som alle kom fra Sjælland. Disse ble kalt Skovbosying. Fra samme område kommer også Hedebosying fra. Hedebo broderes i hvitt og med hullsøm. Man kalte det skovbo for å vise det kom fra de skogrike delene av Sjælland. Hedebosying betegner trekantområdet mellom Høje-Taastrup, Roskilde og Køge hvor jorden er fruktbar men uten skog. Man finner stadig informasjon om Hedebosøm på Wikipedia. De har til og med en egen hjemmeside takket være Greve Museum.

Men Skovbosøm er langt mer ukjent. Det kommer ikke opp noe når man tar et Googlesøk, hverken på norsk eller dansk. Selv hadde jeg ikke visst om det hadde det ikke vært for boken om emnet fra 70-tallet. Et av grunnene kan godt være fordi at det er egentlig bare vanlig korssting, men med spesifikke foretrekkelser. De er to farget, fra Sjælland og innenfor en meget spesifikk tidsperiode.

Jeg skal gjøre første testbrodering de neste par dagene for å være sikker på at mønsteret jeg har tegnet opp er helt riktig. De andre gangene jeg har gjort dette har det vist seg å være noen små feil her og der eller justeringer som må gjøres for at det skal være enklere å brodere. Da syntes jeg det er greit å kvalitetssikre litt.

Ikke har jeg tenkt å brodere den i rød og blå heller. Jeg vet ikke helt hva det egentlig blir. Mest antagelig farger som går over i hverandre som f. eks. rosa som går over i rød og blå som går over i lilla. Eller kanskje det blir en regnbue av farger, vi får se.

Det var også meningen at det skulle være tekst på denne, og jeg har tegnet det opp, men jeg følte ikke helt at det ble så veldig bra. Men jeg kommer alikevel til å legge den kopien ved hovedmønsteret når den blir lagt ut på salg på Etsy.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *