Sjællandske broderier og katten

Litt om de blå og røde broderier fra Sjælland

Katt og sjællandske broderier

Sjælland har en rik historie fra 17-1800 tallet med broderier og elementer som er brodert på håndklær, duker, stolpetrekk osv. Spesielt er det de røde og blå broderiene som kalles “Skovbosyning” jeg har lagt meg merke til i et av de gamle bøkene jeg har plukket med meg fra en antikvariat i Danmark.

Jeg sitter og tegner opp en ny navneduk som kommer til å ha disse elementene og har gjort det de siste par dagene. Først tenkte jeg at den kanskje skulle ha litt alfabet, numre osv som tradisjonelle navneduker har. Men med nærmere ettertanke kommer jeg nok til å kombinere et fugletre i skovbo-stil med diverse rammedesign fra Jugoslavia og Ungarn og kanskje et kort dikt. Alfabetet kan vel de fleste og er litt kjedelig å se på, men et kort dikt av en dansk dikter hadde kanskje vært noe av litt mer interesse.

Forhåpentligvis går det ikke alltfor lang tid før jeg blir ferdig med å tegne opp mønsteret så jeg kan forsøke å brodere det, men det er igjen litt avhengig av om hvorvidt katten slutter å være så jækla innpåsliten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *