Når menn baker brød: Matpakkebrød

Hvorfor ikke bare kalle det mannebaking egentlig?

Da har han vært igang igjen. Med nykjøpt brødform til over 100kr fra Jernia har Marius prøvd seg på en ny brødoppskrift istedetfor å finjustere den han allerede var igang med. Neida, han vil prøve “latmannsbakst”

Så han lager et brød over helga. Meget stolt over at han har gjort det uten hjelp. Og det skal sant sies at han kom ikke og spurte om hjelp en eneste gang. For en gangs skyld ble ikke jeg dratt inn i noe som helst og kunne fint passe mine egne saker nå som gubben har lært seg å bake. Trodde jeg.

Det er søndag kveld, vi har nesten spist opp brødet han har laget. Han sier han vil lage en ny deig som skal stekes dagen derpå siden det skal stå og heve over natten uansett. “Du kan jo bare sette det i ovnen imorgen rundt kl 12.” Jeg myser litt mens jeg ser på ham. “Jeg skal til tannlegen imorgen rundt da. Jeg lar ikke en ovn stå på mens jeg er ute.” Vel, da kunne jeg bare steke den når jeg kom hjem da! Om det stod en times tid ekstra hadde ikke noe å si.

Det var ikke før ETTER jeg hadde hastet hjem fra tannlegen slik at jeg var på plass når telefontiden hadde åpnet igjen kl. 13 og jeg stressa med å forvarme ovnen at det gikk opp for meg. LURT IGJEN! Nå står jeg og lager brødet hans for ham igjen!

Men det er veldig godt brød da. Anbefales.

Matpakkebrød

Print This
Serves: 1 Prep Time: Cooking Time:

Ingredients

  • 350g siktet hvetemel
  • 100g sammalt hvete, fin
  • 50g rug, finmalt
  • ½ ts tørrgjær
  • 1ts salt
  • 1 ts sirup eller brunt sukker
  • 4 dl kaldt vann

Instructions

Rør sirupen (eller sukkeret) ut i vannet. Rør sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle med en sleiv. Tilsett det bløte og rør godt. Hell deigen over i en godt smurt brødform (bruk gjerne en slikkepott til å fordele deigen jevnt i formen hvis det er nødvendig) og la den heve til dobbelt størrelse under et klede (ca. 10 timer). 22-24 °C er fin hevetemperatur. Stek brødet i stekeovnen på 200 °C.

Etter ca. 45 minutter banker du på brødet. Høres det hult ut, tar du det ut av formen. Avkjøl på rist.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *