Er det meningen man skal få traumer av å kjøpe bh?

Og idag opplevde jeg nettopp hvorfor jeg foretrekker å kjøpe tøy på nett.

dahlia

Idag skulle jeg inn på Change Lingerie og kjøpe ny bh. Jeg har utsatt det ganske lenge, for jeg syntes at bh til over 500kr stk er faktisk ganske dyrt. Men den jeg har er sliten og velbrukt til det punktet at nå er den faktisk litt for liten. Idag kan jeg ikke utsette det lenger, idag må jeg kjøpe ny bh.

Jeg burde kanskje ha vært litt mer gjennomtenkt når jeg går inn i butikken og kikker. For lørdagshjelpen som står der er en fersk 21 åring, tynn som en flis og med speilegg til pupper. Generelt sett skal det vel egentlig ikke ha noe å si, men jeg starter med å forklare at jeg er ute etter noe med litt padding eller noe som holder cupen litt på plass for jeg syntes det er mer behagelig å gå i. Jeg blir nesten umiddelbart avbrutt av Flisa for “Åhh neeeei, men det blir jo ikke noe fiiiint.” Men altså, hva DU syntes er fint er meg likegyldig. Jeg prøver å forklare deg hva jeg vil ha, ikke hva du syntes er pent. Jeg prøver å forklare dette, for bhen jeg har er uten padding av noe slag og jeg liker ikke hvordan sømmen går rundt brystvorten og legger igjen ganske heftige merker og formentlig gnager på huden min.

Jeg forteller at størrelsen jeg har er 80G, at jeg er grei nok rundt midjen men jeg nok mest antagelig må opp en cup-størrelse for å få litt bedre plass. Det trodde visstnok Flisa ikke noe på, jeg så ut som en 70! Altså, jeg skjemmes ikke over størrelsen jeg har, egentlig litt motsatt. Jeg er også godt klar over at jeg ikke er supertynn lenger og at uavhengig av det så er det alltids en fordel å ha plass til ribbeina under bhen også. Hun måler meg, påstår hardnakket at jeg er en 70, rekker meg en bh i str. 70G og sender meg til omkledningsrommet. Jeg fikk den ikke engang på meg. Ikke nok med at den var for stram rundt midjen til at jeg fikk gjort særlig med den, den var såpass liten i cupstørrelsen at det var fånyttes å flippe den i riktig retning. Den var rett og slett for liten.

Jeg påpeker dette og hun rekker meg da en 75G istedet. Jeg får den akkurat på meg. Den er stram rundt midjen og er ubehagelig og det føles som om puppene mine er skvisa sammen (noe de også var…). Generelt sett ser det bare ikke pent ut heller. Flisa bestemmer seg for å istedetfor å hente størrelsen jeg opprinnelig påpekte jeg var og heller fortelle meg at det ville vært så mye bedre for meg om jeg valgte en bh uten padding for de ‘passer rett og slett mye bedre’. Hun henter et par stykker til meg som jeg prøver, og siden hun i tillegg er alene akkurat i den tidsperioden løper hun litt hodeløst rundt utenfor etterhvert som det kommer andre kunder.

De to første bhene hun gir meg er 75G. Jeg påpeker atter en gang at 75 blir for stramt, det er ubehagelig. Hun får meg til å snu meg slik at jeg har ryggen til henne og viser meg i speilet ved å dra i bakstroppen for å si “Seeeee så masse plass det er!” Men det spiller ingen rolle når jeg knapt får hektet låsen på og snudd bhen når jeg skal ta den på!. Hun henter 2-3 nye bher i str 75 og ber meg prøve dem mens hun løper til en annen kunde. Atter igjen fortsetter jeg med å slite med å ta dem på og føler de sitter ubehagelig og at det er rett og slett ikke plass til meg i dem. Når hun kommer for å sjekke opp på meg igjen og kommenterer hvor fint hun syntes den uvatterte bhen ser ut på meg føler jeg at det rakner litt i hodet mitt. Simpelthen kjenner inni meg nå orker jeg ikke mer, snur meg mot de andre bhene som henter på knaggen og sier skarp “Du gir meg str 75 hele tiden. Det er simpelthen for stramt, det er direkte ubehagelig og jeg får den nesten ikke på meg engang. Jeg er ikke en tjueåring på 50kg lenger. Jeg vil ha i str. 80.” Hun henter to bh i str. 80 med padding. Men har selvsagt passet på at selve formen på bhen er slik som gjør at jo mer pupp du har, jo mer henger ute. Det ser rett og slett ikke pent ut og jeg sukker inne i meg.

Deler av meg føler at hun ikke forstår hva jeg vil. Jeg vil bare ha en bh som holder tinga mine på plass, gjerne med padding slik at den lager en fin form i silhuetten og sitter behagelig. Jeg trenger ikke massiv kløft som får Grand Canyon til å se puslete ut, det er da grenser for horefaktor jeg har i tøyet mitt hvor sånt er nødvendig. Hun forteller meg om hvordan den hvite PUSH UP bhen hun har funnet til meg, og jeg nå står og ser på med et tvilsomt blikk, ikke behøver å være en HVERDAGSBH men til litt mer spesielle anledninger. Og da forstår jeg at hun virkelig ikke forstår hva jeg vil ha, selv om jeg gjentar; “Jeg vil bare ha frontpartiet holdt på plass og behagelig.”

Nå har jeg vært i butikken i nesten 40 minutter. Jeg føler at jeg mest har lyst til å gi opp og bare dra hjem og finne fram på Ebay istedet. Jeg kan kjøpe meg en enkel sportsbh istedet og løpe rundt i den. Jeg sender en sms til Marius som sitter og venter på å få tid hos frisøren i etasjen under. “Nå begynner jeg snart å grine”.

Så kommer lørdagshjelp nr 2 slik at Flisa ikke må stå i butikken alene. Denne lørdagshjelpen er lavere enn meg, litt rundere og har mørkt krøllete hår. Hun minner meg om ei venninne fra videregående skole jeg gikk på i Sogn og Fjordane som het Anna.
Anna rekker meg en bh. Med padding. Og som har en langt bedre passform en tidligere. Men den er altfor stor og hun rekker meg en som dessverre er alltfor liten. De hadde den visstnok ikke i den størrelsen jeg trengte i hvit. Jammen, jeg bryr meg ikke om hvilken farge den har. Bare kjør på med farger! Jeg får den i sort, og den passer. Sitter helt greit og jeg puster nesten lettet ut. Anna har skjønt det.

Jeg ender opp med å kjøpe den sorte. Og en hvit utgave av den jeg hadde fra før, men i en større cupstørrelse (som jeg egentlig ikke ville ha, men whatever). Jeg legger igjen en tusenlapp i butikken for en times tortur. Ikke nok med Flisa som ikke forstår hvordan det er å være et par år eldre, et par ekstra kilo og ha seriøst frontparti, jeg har blitt stående halvnaken foran et speil overlatt til mine egne tanker i nesten en time.

Det blir Ebay neste gang.

En kommentar til «Er det meningen man skal få traumer av å kjøpe bh?»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *