Amager Fugle; mens vi venter

Jeg har kommet et stykke med designet ‘Amager Fugle’. Ikke bare har jeg ryddet opp i selve tegningen, men jeg har også brodert det nesten ferdig. Jeg har selvsagt også gått tom for tråd i riktig farge og har måttet kontakte en forhandler i Ålborg og spørre pent om de vil sende meg to nye bunter ettersom jeg ikke kommer til å være i Danmark føren i August. Hyggelig nok har de sagt seg villige til å sende, så nå venter vi bare på at posten skal komme.

Jeg har også flyttet broderiet fra en “round hoop” til en roterende ramme. Det er av typen hvor man syr fast de to endene fast til hver sin kant og kan justere stramheten selv. Jeg syntes den er okey, men er på utkikk på en bedre ramme som ikke krever at jeg syr den fast. Dette er vanskelig til umulig å finne i Norge og jeg kommer mest antagelig til å måtte bestille det fra England når jeg får sjansen.

Ettersom jeg ikke får brodert mer på denne frem til tråd fra Danmark ankommer så tenkte jeg å sitte og tegne opp kvardemønster. Kvarde er hals og ermekant som man tradisjonelt ser på bunadskjorter fra Telemark. Mange av de er hovedsaklig korssting og akkurat innafor hva jeg skal klare å tegne opp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *