Snart ferdig med svartsaum duken

I oktober kom endelig broderingslysten tilbake etter å ha vært meldt savnet et par måneder. Jeg bestemte meg da for å lage et mønster som skulle være tilgjengelig for alle som ville prøve det uten at det kostet dem noe. Mønsteret jeg tegnet hadde uansett sitt opphav i tradisjonelle mønstre skal vite. Kulturarv og tradisjon er noe man ikke skal betale store summer for å få tilgang til. Det er ihvertfall min mening.

Jeg startet med å tegne de forskjellige mønsterne separat og gjorde små endringer på dem etterhvert for å enten gjøre dem enklere eller å legge til for å gjøre dem penere. Så ble jeg sittende en måned eller to med å prøve å finne ut av hvordan jeg skulle samle det hele sammen uten at det ble helt enormt før jeg avslutningsvis la inn mønsteret i et program slik at jeg kunne lagre det i PDF-format.

Jeg bruker programmet KG-Chart Pro for Crosstich. Den var blant de enkle og billigste av programmene jeg kunne finne som kunne lagre i pdf format. Jeg har prøvd en del andre men det var denne jeg alltid kom tilbake til, så jeg kjøpte liksågodt en lisens. Det var tross alt bare $35 for et program jeg forhåpentligvis kommer til å bruke ganske mye fremover for å renskrive mønstre.

Jeg har en god del ulltråd liggende for det er det jeg foretrekker å brodere med. Dessverre har jeg også to store hesper med noe jeg syntes er ganske gyselig sennepsgul/oransje. (Jeg er simpelthen ikke fan av gusjegul og oransje) Og jeg måtte jo lage et testbroderi for å passe på at alt jeg har tegnet er riktig og lett å forstå. Så da brukte jeg den sennepsgule (eller okergul som den også kalles).

Det har tatt meg et stykke tid å brodere den. For det første så var det rammen som skal inn som tok evigheter og brukte opp et helt hespe alene. I tillegg for å underholde meg selv satt jeg også og så på Mad Men. Dette er en serie jeg ikke har fulgt med før så det var greit å se hva alle har snakket om opp gjennom årene.

Halvveis gjennom la jeg merke til at jeg har klart å tegne hjørnestykkene feil. Jeg orket ikke tanken på å rive opp det jeg har brodert, men har i det minste fått rettet det i selve mønsteret slik at andre ikke får samme problem. Merker jeg ble grøsselig irritert på meg selv.
Også passet jeg på å bruke to forskjellige okergule farger slik at mønsteret er tydeligere og potensialet for hva man kan gjøre med den selv kommer ordentlig frem.
Med riktig variasjon av farger kan dette bli en duk eller flott putetrekk til påske, jul eller hva du enn måtte ønske.

Igår fikk jeg riktignok en stor overraskelse. Mine to katter, som vanligvis ikke liker å ligge for nær hverandre, lå stille og rolig og sov ved siden av meg i senga mens jeg jobbet. Jeg tror nok det er fordi Felix allerede sov som en stein og Carmen satt nesten PÅ benet mitt. Men det var kjempekos alikevel.

Og så etter 5 sesonger med Mad Men har jeg nå endelig fullført rammen og mye av småbitene rundt. Det eneste som står igjen er å brodere midtstykket og så er jeg ferdig slik at jeg kan legge ut mønsteret for nedlastning. Også er jeg kvitt den store mengden sennepsgule ulltråden min.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *