Home Hverdagsliv Akk, dette med hvite sko

Akk, dette med hvite sko

15. juni 2016
Akk, dette med hvite sko

Ifjor sommer da jeg endelig kom meg på ferie til Danmark gikk jeg rundt i de dummeste ballerinaskoene noensinne. De gnager helt forferdelig over knoken til storetåa og sålen er flatere enn papirark. Det ble dermed ganske tydelig at jeg behøvde langt bedre fottøy om jeg skulle overleve ferien.

Jeg kjøpte meg dermed et par hvite slipon joggesko på Bilka. Innleggssålen bestod av noe så fantastisk som memory foam. Der og da etter så mye smerte i føttene føltes det nesten som om jeg stakk føttene i en liten bit av himmelen som koste med føttene mine. Kontrasten i behag var SÅ stor.

Dette er sko jeg nå stadig bruker ganske ofte. Memory Foam sålen er dessverre tråkket i filler og byttet ut med vanlige såler, men skoene brukes like flittig. Spesielt nå som vi går en times tur hver ENESTE dag for å få samboeren ned i vekt.

Problemet med hvite sko er selvsagt at det tar ikke lange tiden før de ser helt forferdelige ut. Møkk og skit klamrer seg til de med nebb og klør som om livet stod på spill og de er nesten umulig å holde rene. Ikke at jeg har lagt mye energi i å vaske dem vel å merke. Ærlig talt.. jeg har ordentlige hobbyer tross alt.

Men idag var det tid for et bad, for hver eneste gang vi har gått tur i sommervarmen som endelig har kommet har føttene mine nærmest svømt i svette og sålene er atter en gang så nedtråkket at det er på tide å skaffe nye.

Ved siden av alle vaskemidlene og tøymyknerne har jeg en Vanish Gold på plass. Jeg husker ikke helt nøyaktig hvorfor, for jeg syntes egentlig Vanish er noe tull. Om du ikke får det bort ved vanlig vask er det bare ikke meningen at du skal beholde akkurat det plagget osv. Jeg tror det kanskje hadde noe med en ullgenser vi kjøpte til Marius som aldri ble helt ren etter at katten bestemte seg for at det var hans nye seng.

Først fylte jeg en bøtte med sko, en kopp vanish og varmt vann og lot det stå ihvertfall 30 minutter. Etterpå la jeg skoene, uten å skylle eller annet, rett i vaskemaskinen. Satte den på full kokevask, en ny kopp med vanish rett i maskinen og lot den stå på. Skoene er stadig ikke tørre ettersom tørketrommel er for pyser og folk som ønsker seg tørketrommel (jeg er selvsagt sistnevnte), men de ble betraktelig.. renere. Eller.. nærme nok..

Kanskje du også vil like disse

Leave a Comment