Fra Australia til Danmark

Jeg har en venn fra World of Warcraft som jeg “traff” i 2008-2009. Jeg spilte World of Warcraft på de amerikanske serverne (siden eu og us er på skilte kontoer) på den tiden sammen med en venninne fra Singapor. Hun sluttet etterhvert (og begynte igjen senere mens jeg hadde sluttet igjen) hvorpå jeg dillet omkring i spillverdenen på egenhånd. Der møtte jeg en god del mennesker som jeg stadig holder kontakten med idag.

En av dem er Avery. Bare en tenåring da jeg ble kjent med ham, fra Australia, men ustyrtelig festlig og ikke minst en skikkelig rå ‘mage‘! Han spilte mye rugby på den tiden, men de siste par årene har han gått over til håndball. Han har tydeligvis utmerket seg så godt at treneren hans forsøker å få ham inn på europeiske lag eller skoler og nå har han altså utrolig nok havnet i Ikast, Danmark, på en idrettsskole. Jeg er kjempeglad for det han har oppnådd og hvor flink han har vært, men merker meg også hvor lett jeg har for å surrogatadoptere folk når de er et par år yngre enn meg og plutselig befinner seg i en situasjon hvor de kanskje trenger litt støtte.

Avery er nemlig bare 21 år gammel og har aldri vært så langt vekk fra hjemlandet sitt i så lang tid, i et land hvor han ikke snakker samme språk. Og siden jeg kjenner Danmark såpass godt som jeg gjør og tilfeldigvis ikke bor for langt unna, har jeg prøvd å gjøre så han kommer på plass. Jeg har sendt ham linker til mobilapper som vil hjelpe ham med navigering og kollektiv transport, tips om hvilken fantastisk butikk Bilka er og spurt om det er noe han kanskje trenger som vi kan ta med til ham når vi alikevel skal til Danmark i neste uke på ferie.

Når vi reiser ned dit neste helg er planen å ta ham med til Skagen, Grenen og Ørnereservatet. Og ikke minst, Blue Burger Cafe i Frederikshavn. Sistnevnte var forslag fra Marius selv som syntes det er kult at en australsk venn har flyttet såpass nærme, og har full forståelse for at enhver som flytter såpass langt uten å ha familie og venner rundt seg kanskje trenger all den støtten man kan få selv om den kanskje ikke er fysisk rett ved siden av ham.

Jeg håper han liker seg der.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *