Kommoden med gullglimtet

I Mai skrev jeg om en gammel kommode som egentlig tilhører Marius.

I forrige måned brukte jeg et par dager på å slipe den ned ferdig. DEssverre hadde den fått en del slipeskader og andre generelle skader på treverket at jeg måtte finne frem kjemisk tre for å få det til å se pent ut, og da ble det gjort rimelig tydelig at denne kunne jeg ikke bare olje litt for å se bra ut. Noe som er veldig synd for Marius ville aller mest ha den i trehvit. Og siden jeg allerede måtte male den bestemte jeg meg for å sage av håndtakene og fylle i resterende med mer kjemisk tre for å få en glatt overflate. Jeg liker nemlig ikke kjedelige dårlig malte håndtak fra 50-åra.

Opprinnelig så har nok denne kommoden hatt ben, det er ihvert spor etter hvor de har vært skrudd fast og et hint om hvilken størrelse (altså tykkelse) de har hatt. Men Marius mener han ikke husker å ha sett den med ben mens han vokste opp, så da gamblet vi litt mens jeg lette etter nye ben på Etsy og Ebay.
Til slutt fant jeg noen lekre vintage møbelben av tre som sagtens kunne brukes. Egentlig ville jeg også veldig gjerne ha noen lette knotter jeg hadde strippet fra et skatoll vi hadde hivd fordi det var råttent, men jeg fant noen helt greie og nøytrale håndtak på clas ohlson til en grei pris istedet.
En lilla vintage tapet fra Vejle, Danmark klarte jeg å snuble over mens jeg var igang.

Sluttresultatet ble ikke så aller verst heller.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *